Νέο, εξαιρετικά ευαίσθητο τεστ
αυτοδιάγνωσης SARS-CoV-2

Αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά, εύκολα και με ασφάλεια.
Ακρίβεια έως και 100% για ασθενείς με τιμή CT ≤ 30

Το νέο υψηλής ευαισθησίας, τεστ αυτοδιάγνωσης της Sejoy, χρησιμοποιείται για τον in vitro ποιοτικό προσδιορισμό του αντιγόνου SARS-CoV-2 σε δείγματα ρινικού επιχρίσματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταχεία διερεύνηση ύποπτων περιπτώσεων COVID-19 όπως επίσης και ως μέθοδος επιβεβαίωσης για την ανίχνευση νουκλεϊκού οξέος σε αποφο-ρτισμένες περιπτώσεις. Δίνει αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά, εύκολα και με ασφάλεια. Αν το αποτέλεσμα σας είναι θετικό αυτό σημαίνει ότι το δείγμα σας περιέχει αντιγόνο SARS-CoV-2 και θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή στην πλησιέστερη δομή υγείας για περεταίρω διερεύνηση ή να καλέσετε στην γραμμή 24ωρης λειτουργίας του ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο 1135 ώστε να πάρετε τις κατάλληλες οδηγίες.

Τι είναι ο COVID-19;

Η νόσος του κοροναϊού (COVID-19) είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό θα εμφανίσουν ήπια έως μέτρια αναπνευστική νόσο και θα αναρρώσουν χωρίς να χρειάζονται ειδική θεραπεία. Ωστόσο, ορισμένοι θα αρρωστήσουν σοβαρά και θα χρειαστούν ιατρική φροντίδα. Οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια. Ωστόσο οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αρρωστήσει σοβαρά με COVID-19.

Ποιά είναι τα συμπτώματα του Covid-19;

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν από 2 έως 14 ημέρες μετά την επαφή του ατόμου με τον ιό. Κατά μέσο όρο τα συμπτώματα χρειάζονται 5-6 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος έχει μολυνθεί από τον ιό για να εμφανιστούν.
Τα πιο κοινά συμπτώματα: Πυρετός, βήχας, κούραση, απώλεια γεύσης ή όσφρησης.
Λιγότερο συχνά συμπτώματα: Πονόλαιμος, πονοκέφαλος, πόνοι, διάρροια, εξάνθημα στο δέρμα ή αποχρωματισμός των δακτύλων των χεριών ή των ποδιών, κόκκινα ή ερεθισμένα μάτια.
Σοβαρά συμπτώματα: Δυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια, απώλεια ομιλίας ή κινητικότητας ή σύγχυση, πόνος στο στήθος. Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα.

Πότε να κάνω το τεστ Sars-Cov-2 της Sejoy;

Εάν έχετε συμπτώματα, κάνετε το τεστ αμέσως. Εάν εκτεθήκατε στον COVID-19 και δεν έχετε συμπτώματα, περιμένετε τουλάχιστον 5 ημέρες μετά την έκθεσή σας πριν κάνετε το τεστ διότι αν το κάνετε πολύ νωρίς, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβετε ένα ανακριβές αποτέλεσμα. Εάν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε το τεστ στα πλαίσια ενός προσυμπτωματικού ελέγχου. Αν έχετε υποψία η συμπτώματα COVID-19 κάνετε οπωσδήποτε το τεστ πριν έρθετε σε επαφή με άτομο υψηλού κινδύνου.

Κατεβάστε της οδηγίες χρήσεις του Sejoy rapid test αυτοδιάγνωσης εδώ

* Γενικά , μια χαμηλότερη τιμή CT υποδηλώνει υψηλότερο ιικό φορτίο και μια υψηλότερη τιμή CT υποδηλώνει χαμηλότερο ιικό φορτίο. Για παράδειγμα ένας ασθενής με CT μικρότερο ή ίσο του 28 έχει υψηλότερο ιικό φορτίο από έναν άλλο με CT μεγαλύτερο του 32. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι όσο υψηλότερο έιναι το ιικό φορτίο τόσο μεγαλώνει η ακρίβεια του τεστ.

Μία νέα, επιστημονικά
υποστηριζόμενη
φόρμουλα
για την προφύλαξη
του αναπνευστικού

Διαβάστε περισσότερα…